Snelle handleiding deel 1: Reageren op reserveringsaanvragen

Het reserveringssysteem met beschikbaarheidsinformatie op Bedandbreakfast.eu laat aan bezoekers zien welke bed en breakfasts beschikbaar zijn op een gewenste datum. Als je de kalender goed bijhoudt, komt jouw B&B hoger in de lijst van zoekresultaten te staan. In dit bericht leggen we uit hoe je de kalender bijhoudt.

Zodra een bezoeker van Bedandbreakfast.eu het reserveringsaanvraagformulier invult, sturen wij je een e-mail: je hebt een nieuwe reserveringsaanvraag. Om direct te reageren via de eigenarenservice, klik je in deze e-mail op de roze knop ‘Reageer direct’.

mail_NLjpg

Je komt dan (eventueel na inloggen) in de eigenarenservice. Hier zie je een overzicht met de reserveringsgegevens en je beschikbaarheidskalender. Onderaan staat de vraag: “Heeft u beschikbaarheid?”

Reserveringssysteem

Als je beschikbaarheid hebt, klik dan onderin het scherm op ‘Ja’. Het reserveringssysteem zet nu direct een e-mail met een kant-en-klaar antwoord naar de gast voor je gereed. Je kunt eventueel een andere e-mail kiezen door bovenaan het reactieveld te klikken op ‘Selecteer een e-mailsjabloon’. Voor iedere mail die je naar een gast stuurt, is er wel een passende standaard e-mail. Dat scheelt weer tijd!

reactieNL1

Je hoeft alleen maar de gegevens te controleren (je kunt de e-mail ook personaliseren), op ‘Verzenden’ te klikken en je antwoord is verstuurd. De e-mailcorrespondentie met je gasten is eenvoudig terug te vinden in je overzicht van reserveringen.

B&B Reserveringssysteem

Iedere keer na het versturen van een e-mail naar een gast, heb je de mogelijkheid om de status van de betreffende reserveringsaanvraag aan te passen. Je kunt een reserveringsaanvraag drie statussen geven: optie, reservering en geannuleerd.

Bed & Breakfast reserveringssysteem

Is de reservering door jou én de gast bevestigd en dus definitief? Dan moet je de status van de reserveringsaanvraag wijzigen in ‘Reservering’. Lees ook:
Snelle handleiding deel 2: Status van een reserveringsaanvraag wijzigen >>

About the author

Janneke Scheepers

13 Comments

    • Dag Herke, De mogelijkheid om via Reageren een antwoord te geven, kan alleen bij reserveringsaanvragen die via het reserveringssysteem van Bedandbreakfast.eu worden gedaan. Bij reserveringen die handmatig worden ingevoerd, is dit niet mogelijk omdat de correspondentie tussen u en de aanvrager niet via ons loopt, maar via u. Dit is dus niet mogelijk. Als u hier nog vragen over heeft, neemt u dan gerust contact op met onze helpdesk: http://www.bedandbreakfast.eu/contact.

  • Wat ik me afvraag is of de gegevens wel correct staan: hoe weet ik of de automatisch verzonden mail via dit systeem idd naar de afzender is gestuurd. Ik krijg vaak heel veel opties (die ik zelf aavink natuurlijk in afwachting van reactie) na een info aanvraag en vervolgens geen reactie meer. Bovendien krijg ik direct mijn eigen bericht in mijn eigen email…ga dan twijfelen of deze niet naar mijzelf is gestuurd ipv naar de gast. Ook zo suf om het dan dubbel te doen maar dat doe ik dan toch maar met met de hand ingevuld emailadres

  • Hallo,

    ik dacht met een reactie te geven aan de klant dat ik de aanvraag afdoende beantwoord had. Maar nu kreeg ik een mail dat ik slechter vindbaar ben geworden omdat ik niet binnen 24 uur gereageerd zou hebben maar dat heb ik wel gedaan. Ik heb nu de aanvraag die ik helaas niet kon honoreren op annuleren gezet. Is dat weer voldoende om weer hoger aan te komen?

    groet,

    guido

    • Beste Guido,

      Dat klopt! Door de status aan te passen naar Reservering, Optie of Geannuleerd, weet het systeem dat u aan de slag bent gegaan met de betreffende reserveringsaanvraag. Hierdoor blijft uw B&B hoog in het zoekresultaat.

  • Zou het mogelijk zijn om a h eind van het jaar een uitklapbaar overzicht te maken met totalen, teneinde dit vervolgens als B&B eigenaar uit te kunnen printen c.q. opslaan tbv de berekening vd jaarlijkse toeristenbelasting?
    Nu moet ik iedere boeking openen om vervolgens met de hand de optelling te doen. In dit digitale tijdperk zou dat misschien anders kunnen niet?
    groet,wietzke

  • Beste,
    Is het mogelijk om in 1 keer bijv alle maandagen te reserveren.
    Deze worden nl gereserveerd door een vaste gast bij ons. Maar om nu alle maandagen 1 voor 1 te gaan invoeren vind ik nogal een klus.
    Graag hoor ik uw antwoord.
    Vr. Gr. Conny

    • Beste Conny,

      Bedankt voor je reactie. Als je in de eigenarenservice alle maandagen onbeschikbaar maakt, dan hoef je niet telkens de gegevens van de gast opnieuw in te voeren. Het is helaas niet mogelijk om alle maandagen tegelijkertijd onbeschikbaar te maken.

  • Goede morgen,

    Ik heb geantwoord op een aanvraag via mijn eigen mail programma, aangezien we onze eigen standaard procedures hebben. Nu kan ik de aanvraag op uw site niet aanpassen, en wordt mijn B&B zogenaamd gepenaliseerd in de ranking. Ik vind het te rigide van u dat u mij verplicht om te gaan antwoorden via uw systeem…

    • Beste Tom,
      Het is niet verplicht om op een aanvraag te reageren via Bedandbreakfast.eu. Wel vragen wij om de status van een reserveringsaanvraag te wijzigen naar ‘Optie’, ‘Reservering’ of ‘Geannuleerd’. Op die manier weet het systeem dat u de reserveringsaanvraag heeft behandeld en wordt er na een daadwerkelijke reservering/ overnachting een reviewverzoek verzonden naar de betreffende gast.

  • Goede middag,

    Ik reageer steeds zo snel mogelijk op reserveringsaanvragen. Helaas wordt door de gasten zelf niet altijd snel bevestigd of geannuleerd. Het duurt soms dagen voor ik een antwoord krijg. Ik vraag mij af of een kamer waarop een gast een optie nam ondertussen beschikbaar blijft voor andere mogelijke gasten.
    Met vriendelijke groet,
    Regine

    • Beste Regine,
      Bedankt voor je reactie! Alle kamers met de status “Optie” blijven beschikbaar. Geen zorgen dus, potentiële gasten kunnen altijd een reserveringsaanvraag blijven doen zolang de kamer in optie is. De kamer wordt pas onbeschikbaar voor anderen, wanneer de status van een reserveringsaanvraag wordt gewijzigd naar “Reservering”.

Leave a Comment