Europese Commissie vraagt je mening over toerismebeleid

Bed & Breakfast enquête

Laat de Europese Commissie weten wat jij graag zou willen veranderen aan het toeristische beleid.

Hoe denk jij, als bed & breakfast-eigenaar, over de toekomst van het toerisme in Europa? Vind je dat er wel wat mag veranderen aan de wet- en regelgeving op toeristisch gebied? Hoe ervaar je de regeldruk bij het runnen van je B&B? De Europese Commissie vraagt jouw mening over het toeristische beleid.

Door middel van twee Engelstalige enquêtes onder belanghebbenden wil de Europese Commissie in kaart brengen wat de belangrijkste kansen en knelpunten zijn voor de toeristische sector. Ook wil ze de regeldruk verminderen. Dit zijn de enquêtes:

  • Open consultatie over regelgeving
    Deze enquête vraagt naar knelpunten die belemmerend werken voor het opzetten en runnen van een succesvolle toeristische onderneming (bijvoorbeeld een excessieve administratieve regeldruk op lokaal niveau). Je kunt per beleidsveld aanvinken wat volgens jou het probleem is en vervolgens je keuze motiveren. Naar de enquête >>
  • Consultatie over de toekomst van toerisme in Europa
    In deze enquête kun je aangeven wat volgens jou de belangrijkste kansen en uitdagingen voor de toeristische sector zijn in de komende vijf tot tien jaar. De enquête vraagt wat de EU eerst moet doen om de concurrentiekracht van de toeristische industrie te versterken. Je kunt een eigen visie insturen. Naar de enquête >>

Voor B&B-eigenaren is de consultatie over regelgeving waarschijnlijk het meest interessant. Je kunt de enquêtes invullen tot 15 maart 2014. De uitkomsten worden meegenomen bij het opstellen van het nieuwe Europees beleid, belooft de Europese Commissie.

About the author

Janneke Scheepers

Leave a Comment