Algemeen

Is jouw presentatiepagina al geoptimaliseerd?

Je presentatiepagina is je online visitekaartje. Door je vermelding te optimaliseren, zorg je voor een positieve eerste indruk bij gasten uit binnen- en buitenland. Tegelijkertijd kan je B&B ook stijgen in de zoekresultaten op Bedandbreakfast.eu en Google. Ontdek hoe het werkt!

Zichtbaarheid van je B&B

De zoektocht naar de perfecte B&B begint bij veruit de meeste gasten online. Met een vermelding op Bedandbreakfast.eu, is je accommodatie dan ook op het juiste moment zichtbaar in verschillende landen. Presentatiepagina’s die zo compleet mogelijk zijn ingevuld worden bovendien beloond met een hogere positie in de zoekresultaten van zowel Bedandbreakfast.eu als Google. Op die manier vergroot je de kans op reserveringen.

Foto’s en Video’s

Een beeld wordt door de hersenen binnen 0,25 seconde verwerkt. Foto’s en video’s zijn dus een krachtig medium op je presentatiepagina. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Gebruik dus een goede selectie foto’s om te laten zien wat gasten kunnen verwachten van onder meer de kamers, het ontbijt en de omgeving. Kies daarbij voor een goede headerfoto voor extra aandacht. Ontdek hoe je de mooiste foto’s van je B&B maakt:

Perfecte foto’s in 5 Stappen

Maak een unieke (kamer)omschrijving

Naast goede foto’s, zijn teksten ook belangrijk voor de vindbaarheid van je B&B. Zoekmachines zoals Google geven voorkeur aan unieke omschrijvingen. Zorg er daarom voor dat je tekst op elke website net even anders is. Termen die je in je algemene omschrijving kunt verwerken zijn bijvoorbeeld de unieke kenmerken van je B&B, nabijgelegen plaatsen en bezienswaardigheden. Zo vergroot je de kans om getoond te worden, als gasten op deze termen zoeken.

Tip: Om de zichtbaarheid en vindbaarheid van de B&B te vergroten, is het raadzaam om zowel de algemene omschrijving als de kamerinformatie in zes talen toe te voegen.

Omschrijving aanpassen

Faciliteiten en Voorwaarden

Gasten die op zoek zijn naar een geschikte accommodatie, willen van te voren graag zoveel mogelijk informatie inwinnen. Door de faciliteiten en voorwaarden aan te vinken die bij jouw B&B van toepassing zijn, is het voor bezoekers in één oogopslag duidelijk wat je B&B te bieden heeft. Denk daarbij aan onder meer het type B&B, voorzieningen in de kamer en badkamer, WiFi, minimum- en maximum aantal personen, bijkomende kosten, etcetera.

Reviews verzamelen

Reviews vormen een belangrijk uitgangspunt bij het boeken van een B&B, deze zijn vaak de doorslaggevende factor om een verblijf te boeken. Door de gratis reserveringsmodule van Bedandbreakfast.eu toe te voegen aan je eigen website, ontvangen ook je gasten die boeken via je eigen website, automatisch een reviewverzoek na hun verblijf. Als gasten een beoordeling invullen, wordt deze vervolgens getoond op je presentatiepagina. Zo bouw je sneller reviews op.

Gratis Reserveringsmodule installeren

Aan de slag

Het optimaliseren van je presentatiepagina kost even wat tijd, maar dit haal je er dubbel en dwars uit. Door gebruik te maken van goede kwaliteitsfoto’s en unieke teksten kom je al een heel eind. Zorg daarnaast ook voor heldere faciliteiten, voorwaarden en veel reviews. Bij elkaar opgeteld profiteer je dan al snel van een goede eerste indruk én een betere online vindbaarheid. Heb je ergens hulp bij nodig? Laat het gerust weten, we helpen je graag!

Deel dit artikel:

About the author

Josjah Thalen

Editor-in-chief at Bedandbreakfast.eu.

Leave a Comment