Eigenarenservice Eigenarenservice

Reserveringsinstellingen om Last Minutes te voorkomen

Ontvang je liever geen gasten die last minute een verblijf boeken en vervolgens direct voor de deur staan? Maak dan gebruik van de reserveringsinstellingen; zo bepaal je zelf tot welk moment sitebezoekers je B&B kunnen reserveren op Bedandbreakfast.eu.

4-Stappenplan Reserveringsinstellingen

Via de Eigenarenservice van Bedandbreakfast.eu bepaal je zelf de last minute instellingen voor je B&B. Volg snel het stappenplan en voorkom dat gasten ongewenst een last minute verblijf reserveren bij je accommodatie.

Stap 1
Ga naar de pagina ‘Reserveringsinstellingen’ in de Eigenarenservice of klik op onderstaande button.

Reserveringsinstellingen bepalen

Stap 2
Geef aan tot op welk moment je uiterlijk een reservering wilt ontvangen. Je kunt kiezen uit vier momenten:

  • Op de dag van check-in: je kunt uiterlijk tot een specifiek tijdstip op de dag van check-in reserveringen ontvangen
  • 1 dag voor check-in: je kunt uiterlijk de dag voor check-in reserveringen ontvangen
  • 2 dagen voor check-in: je kunt uiterlijk twee dagen voor check-in reserveringen ontvangen
  • Geen limiet: je kunt altijd reserveringen ontvangen

Bedandbreakfast.eu; Reserveringsinstellingen om Last Minutes te voorkomen

Stap 3
Kies het tijdstip waarop je uiterlijk een reservering wilt ontvangen. Dit tijdstip is gekoppeld aan het gekozen uiterlijke reserveringsmoment bij Stap 2.

Stap 4
Klik op ‘Opslaan’. De last minute instellingen zijn dan succesvol ingesteld! Het is voor gasten vanaf dit moment niet meer mogelijk om een reservering te maken binnen de ingestelde termijn.

Werking tijdens reserveringsproces

Stel: je hebt gekozen voor een uiterlijk reserveringsmoment tot 12:00 uur op de dag van check-in. Het is dan mogelijk dat een gast vlak vóór 12:00 uur een reservering probeert te maken via het reserveringsformulier. Wanneer het formulier ná 12:00 uur verzonden wordt, dan krijgt de gast een melding dat de kamer(s) niet meer beschikbaar is/zijn. Je ontvangt dus na de ingestelde tijd gegarandeerd geen last minute reserveringen via Bedandbreakfast.eu.

Vindbaarheid

Op basis van de instellingen wijzigt ook de vindbaarheid van je accommodatie in het zoekresultaat. Je B&B wordt in het zoekresultaat niet meer getoond als er gezocht wordt naar een B&B buiten de door jou gestelde reserveringstermijn. Ook is de betreffende periode niet meer aanklikbaar in de kalender op de presentatiepagina van je B&B.

Vragen?

Heb je vragen over de last minute instellingen of kunnen wij je ergens bij helpen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We helpen je graag!

Ook interessant:

Deel dit artikel:

About the author

Evi Heijmans

Webcare Manager bij Bedandbreakfast.eu.

Leave a Comment