Bed & Breakfast Starten Trends

Wist je dat…? Kerncijfers over bed and breakfasts

Bedandbreakfast.eu; Did you know that….? Key information about bed and breakfasts

In welke Europese landen zijn de bed & breakfasts het duurst en waar juist het goedkoopst. Hoeveel gasten ontvangt een gemiddelde Europese B&B per jaar en hoe lang blijven die gasten. Je leest het allemaal in het onderzoeksrapport Bed & Breakfast in Europa – bezetting, omzet en andere kerncijfers

Een paar bevindingen:

market_research_NL

  • Een Europese bed & breakfast heeft gemiddeld 3,2 gastenkamers en 7,8 slaapplaatsen.
  • Veruit de meeste B&B’s (80%) vallen in de categorie van één tot en met vier kamers.
  • De grootste accommodaties bevinden zich in Oostenrijk en Portugal; in Nederland zijn de accommodaties het kleinst.
  • Uit het Europese onderzoek blijkt dat gedeelde sanitaire voorzieningen nog maar relatief weinig voorkomen. Zo beschikt 88% van de gastenkamers over een eigen wastafel, eveneens 88% heeft een eigen toilet en 81% een eigen douche.
  • Bij iets meer dan de helft van de B&B’s hebben de gasten een eigen entree.
  • Het overgrote merendeel van de B&B’s biedt ontbijt aan, vooral in Ierland, Groot-Brittannië en Frankrijk.
  • Van de Europese B&B’s heeft 88% een eigen website. De meeste boekingen komen binnen via boekingswebsites zoals Bedandbreakfast.eu.

B&B-gasten en overnachtingen
Een gemiddelde Europese B&B heeft op jaarbasis 270 gasten die tezamen 521 overnachtingen realiseren. Dat komt neer op gemiddeld 1,9 nachten per gast. Opvallend is dat een vijfde van de gasten vanwege werk of zaken in een Europese B&B overnacht. De drukste maanden voor een B&B zijn mei, juni, juli, augustus en september. Vooral de zaterdagen zijn populair.

Kamerprijzen bed & breakfast
De toenemende populariteit van bed & breakfasts is voor een deel te danken aan de aantrekkelijke prijsstelling. Kost een overnachting in een 3-, 4- of 5-sterrenhotel gemiddeld al gauw € 100,- per kamer, in een B&B is een gast gemiddeld € 74,- voor een kamer kwijt. Deze prijs is gebaseerd op een bezetting van twee personen inclusief (eventueel) toeristenbelasting en ontbijt. De duurste B&B’s zijn te vinden in België en Groot-Brittannië, de prijzen zijn het laagst in Duitsland en Oostenrijk.

Rapport ‘Bed & Breakfast in Europa’
Het rapport ‘Bed & Breakfast in Europa – Bezetting, omzet en andere kerncijfers’ biedt een schat aan informatie over bed & breakfast in Europa. De publicatie bevat veel kengetallen waar zowel de starter als de doorgewinterde B&B-eigenaar zijn voordeel mee kan doen. Het rapport in digitale vorm kost € 12,95 inclusief BTW, abonnees van BBE betalen slechts € 9,95. Bestel het rapport hier >>

About the author

Janneke Scheepers

Web editor at Bedandbreakfast.eu B.V. till February 2016.

Leave a Comment